Van welke planeet kom jij? Communicatiestijlen video deel 1 en deel 2

Communiceren, we doen het allemaal.

Vanaf je geboorte ontwikkel je je eigen communicatiestijl. Al doende leer je wat werk en wat niet werkt. Zo kan ik keihard blèren om mijn zin te krijgen. Na een tijdje kom ik tot ontdekking dat dat in de supermarkt beter werkt dan thuis. Voor thuis moet ik dus wat anders verzinnen. Met mijn liefste stemmetje vragen bijvoorbeeld.

Als ik op school iets vertel over wat ik in een boek heb gelezen, wordt ik uitgescholden voor nerd en wijsneus. Ik kan maar beter niets meer zeggen, want ik wil er gewoon bijhoren. En als ik uit wil en iets later thuis wil komen of wat extra geld nodig heb, kan ik beter aan mijn vader dan aan mijn moeder vragen.

Jouw communicatiestijl.

Deze voorbeelden herken je vast! Op deze manier ontwikkel je, volkomen onbewust, je eigen communicatiestijl. Jouw manier van communiceren, die je blijft gebruiken. Ook onbewust. Net als al die andere mensen waarmee je samenwerkt en samenleeft. Is het dan raar dat er zoveel misverstanden zijn, dat er zoveel miscommunicatie is? Vraag aan een team wat er anders moet en de leden zullen zonder uitzondering zeggen: communicatie mag wel beter!

Als jij en je team je eigen communicatiestijl willen ontdekken en wilt leren hoe je je eigen stiijl kunt stretchen, neem dan contact met mij op via telefoon 06-124 124 59 of stuur me een bericht.

Om je vast inzicht te geven in jouw communicatiestijl  twee korte video’s.

deel 1, 6 minuten]

 

[deel 2, 5 minuten]