Over Hetty

In 2009 ben ik met Factor H begonnen. Als P&O/HR adviesbureau voor MKB bedrijven. Want mijn vak was op dat moment HR adviseur, P&O-er.

Hetty

Als nieuwbakken ondernemer zocht ik naar een missie, een visie, een identiteit voor mijn bedrijf. En omdat ik, als zelfstandig professional Factor H ben, ging het dus over mij. Het was een tijd van veel reflectie over:

 • wie ben ik?
 • hoe sta ik in het leven?
 • wat zijn mijn waarden?
 • hoe kan ik het best bijdragen?
 • waar ben ik goed in?

Eerlijk gezegd, stel ik mezelf dit soort vragen nog steeds. Ik ben blijkbaar een ‘work in progress’.

Mijn waarom:

Eén van de vragen die ik mezelf ook stelde was:

Waarom doe ik de dingen die ik doe?

Om het antwoord te vinden hebben ik achterom gekeken. Is er een rode draad te vinden? Die is er zeker:

Het is mijn passie om mensen te inspireren en te faciliteren zichzelf te ontwikkelen. Ieder mens heeft geweldige mogelijkheden, talenten en kwaliteiten. Tijdens onze schooltijd en in ons werkzame leven gaan we daar nauwelijks naar op zoek. Onze systemen, structuren en manieren van denken, zijn daar (nog) niet op ingericht. Als je al talenten vindt, is het meer doordat je er toevallig tegenaan loopt. En vaak kom je dan tot ontdekking dat ze niet passen in het functieprofiel of competentieplaatje.

Wat missen we daardoor veel. Er blijft ontzettend veel potentie ongebruikt. Stel je voor wat het betekent voor je klant, voor jouw team, voor je gezin, voor jou zelf als iedereen zijn of haar kwaliteiten volledig zou ontplooien. We zouden elkaar aanvullen, we zouden samen fantastische dingen creëren, super resultaten boeken en als individu zou ik met veel meer energie, enthousiasme en engagement mijn werk uitvoeren en mijn leven leven.

Ik ben er van overtuigd dat onze wereld het nodig heeft, dat wij de beste versie van onszelf worden. Het is de enige manier om de chaos, die we er (onbewust) van gemaakt hebben, samen te herscheppen tot een wereld waarin ook toekomstige generaties tot bloei kunnen komen.

Kijk, en daar wil ik nou een bijdrage aan leveren. Net als jij waarschijnlijk.

Mijn talenten en expertise:

Mijn talenten zijn:

 • Beweging brengen
 • Verbinding maken
 • Tot de essentie terugbrengen

Mijn expertise is interactie tussen mensen en de interactie met jezelf. Dan moet je denken aan:

 • communicatie tussen mensen
 • samenwerking
 • communicatie met jezelf (je weet wel: dat strenge stemmetje in je eigen hoofd)
 • gedragspatronen en overtuigingen waarop ons gedrag is gebaseerd.

Soms kun je vastzitten in bepaalde (gedrags)patronen of overtuigingen. Je valt keer op keer in dezelfde kuil of je stoot je steeds tegen dezelfde steen. Samen vinden we de kern van jouw obstakel. Door je te verbinden met wie jij bent en de kwaliteiten die je in je hebt, vinden we de oplossing. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is: DOEN. In beweging komen. Praten over zaken is leuk. Het geeft veel inzicht, maar als je echt iets wilt veranderen, zul je in actie moeten komen.

Ik doe dit met individuele mensen en met teams. Want ook teams kunnen vastroesten in cultuur en gewoonten, die behoorlijk kunnen gaan knellen. De mensen die samen het team vormen komen daardoor niet (meer) tot hun recht en kunnen zelfs (ver)stikken.

Bij dergelijke vraagstukken werken we aan de individuele mensen. Daarnaast werken we aan de dynamiek binnen de groep. Ook hier zijn patronen en overtuigingen ontstaan. Door die ‘bloot te leggen’ en je bewust te worden van hoe ze tot stand komen en wat ze betekenen, kun je als groep andere keuzes maken. Keuzes, die ervoor zorgen dat de individuele talenten beter worden gebruikt, waardoor ook de groep veel prettiger samenwerkt en presteert.

O ja, mensen vragen wel eens waarom toch altijd ook die individuele ontwikkeling. Simpelweg omdat het enige waar iedereen zelf baas over is (of hoort te zijn) zijn of haar eigen gedrag is. In onderstaande (korte) video, vertel ik je er iets meer over. Meer van dit soort video’s kun je vinden onder het tabblad Artikelen, video’s en tips.

 

Loop jij op dit moment aan tegen persoonlijke grenzen, tegen grenzen in samenwerking met anderen of wil je gewoon ‘een stap maken’ met je collega’s? Neem dan contact met mij op via telefoon 06 – 124 124 59 of door mij een email te sturen dan onderzoeken we of er een basis is om samen te werken.

Naast het trainen en coachen van mensen op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en interactie, breng ik mijn P&O/HR vakkennis over op ondernemers, leidinggevenden en managers. Dat kan zijn door mee te denken over het inrichten van de HR thema’s als instroom, doorstroom, opleiding, beoordeling en beloning, door te ondersteunen bij implementatie, door mensen te trainen in het gebruik van de instrumenten.

Meer informatie hierover vind je op www.luileidinggeven.nl