10 Dingen die bazen nooit aan hun medewerkers vertellen.

Biechtgeheimen die liever wel aan je team zou vertellen, maar die je niet kunt vertellen.

 

Er zijn veel dingen dieBaas je niet weet over je medewerkers en dan speciaal die dingen die ze je niet willen vertellen.

Er is ook het één en ander dat je medewerkers niet over jou weten. Hier een opsomming van 10 dingen waarvan ondernemers wensen dat ze ze aan hun medewerkers zouden kunnen vertellen:

1.    Het kan me wel schelen dat je me aardig vindt. Ik wil graag dat je mij aardig vindt. Als ik overkom als een ongevoelige k**k die over jou mening heen walst, dan is dat een toneelstukje. Mijn bedrijf is een verlengstuk van mijzelf. Ik wil dat je van mijn bedrijf houdt. En van mij.
 

2.    Ik denk niet dat ik alles weet. Een paar mensen hielpen me, ongevraagd, en maakten het verschil in mijn loopbaan. Ik zal ze altijd dankbaar zijn. Ik bied jou geen advies omdat ik denk dat ik alwetend ben. Ik zie iets speciaals in jou, en ik betaal zo de schuld terug die ik heb bij de mensen die mij hebben geholpen.
 

3.    Ik vind het fantastisch als je plezier hebt. Je hoeft echt niet zachter te gaan praten en net te doen alsof je hard aan het werk bent. Ik weet dat het mogelijk is om hard te werken en tegelijkertijd een beetje lol te maken. Voordat ik echt serieus werd, deed ik hetzelfde.
Als je plezier hebt in wat je doet, voel ik me een beetje beter over mijn bedrijf en over mezelf. Ik krijg het gevoel dat ik meer creëer dan alleen een bedrijf.

4.    Ik wil je best meer betalen. Ik zou het te gek vinden als ik de meest gewilde werkgever zou zijn. Door de financiële randvoorwaarden en door de ondernemersrisico’s die ik neem, kan je alleen een redelijke beloning betalen. Als ik morgen failliet ga, verlies jij je baan. Dat is drama. Ik raak mijn bedrijf, mijn investeringen, mijn kredietwaardigheid, mijn huis en soms nog meer, kwijt.
Op een dag, als je je eigen bedrijf hebt, zul je dit begrijpen. Dat beloof ik je.

5.    Ik wil dat je hier altijd blijft werken. Job-hoppen is onderdeel van het zaken leven, maar als ondernemer is het een onderdeel waar ik van gruw. Ik zie jou niet als een wegwerp artikel. Als je weg gaat, doet dat zeer. Ik heb het gevoel dat ik gefaald heb.
Ik wil het soort bedrijf hebben waar mensen tot hun pensioen blijven werken.

6.    Verkopen komen niet uit de lucht vallen. Ik weet dat je het uitvoeren van sommige opdrachten niks vindt. Ze zijn irritant, ze zorgen ervoor dat je achterop raakt …. Kortom ze zijn stomvervelend. Je zou willen dat we andere producten verkopen. Helaas zijn opdrachten die de meeste tijd vragen meestal ook de meest winstgevende.
En ook al waren ze dat niet, soms zijn dit soort opdrachten het enige dat we verkopen.
Soms accepteer ik stomvervelend werk omdat dat de enige manier is om de schoorsteen te laten roken.

7.    Ik zou je met alle plezier los willen laten. Ik weet dat je er een gloeiende hekel aan hebt als ik in nek hijg. Dat is prima want ik haat het om te doen. Maar vrijheid is iets dat je verdient. Laat me zien dat je zelf kunt vliegen. Ik zal met alle plezier mijn focus naar iets (of iemand) anders verleggen.

Eerlijk gezegd, als je het gevoel hebt dat ik er teveel boven op zit, heb ik liever dat je naar me toekomt en zegt: ‘Sandra, ik snap dat je er niet op vertrouwt dat ik dit goed afhandel. Dat begrijp ik, dus ik ga je nu bewijzen dat je me kunt vertrouwen.’
Doe dat en ik laat je me rust en respecteer je des te meer.

8.    Ik zie het als anderen zich drukken. Ik ben echt niet blind. Maar ik zeg er niets van waar jij bij bent. Geen medewerker, hoe slecht ze ook presteren, verliest zijn recht op vertrouwelijkheid en privacy.
En soms zeg ik er niets van, want soms speelt er gewoon meer dan jij weet. Dat realiseer jij je niet, hoewel …..

9.    Er zijn dingen die ik je gewoon niet kan vertellen. Ook al zou ik het willen, en zelfs al gaan we op vriendschappelijke voet met elkaar om.
 

10.  Een bedrijf hebben is wirwar aan onzekerheden. Ik maak me zorgen over verkopen, ik maak me zorgen over kosten, ik maak me zorgen over faciliteiten en medewerkers en leveranciers en klanten en …. noem maar op. Ik maak me er zorgen over.

Dus soms, soms snauw ik. Soms ben ik afgeleid, Soms ben ik gespannen en prikkelbaar en heb ik een kort lontje. Dat is niet jouw schuld. Ik maak me gewoon zorgen.

En het meest van al, maak ik me zorgen of ik het vertrouwen dat jij in mij als werkgever hebt, kan waarmaken.

Beste lezer, herken jij jezelf? Of zit ik helemaal mis? Ik ben benieuwd naar je reactie. Je kunt hem hieronder kwijt.

Bron: Jeff Hadden – 10 Things Bosses never tell employees